Maca teks ing basa Cina

Aku nyetel dhewe tugas nulis swara akting teks ing Cina.Iki minangka prakara sing cukup prasaja yen sampeyan wis duwe pengalaman, nanging yen sampeyan miwiti nindakake saka awal, sampeyan bakal ngumpulake akeh masalah sing kepinginan bisa ilang luwih awal.JavaScript minangka basa sing fungsional banget, kayane duwe kabeh sing dikarepake.

Ayo goleki versi pungkasan sing bisa sampeyan tempel ing DevTools lan priksa.

var utterance = new SpeechSynthesisUtterance('菜');
var voices = window.speechSynthesis.getVoices();
utterance.voice = voices.filter(function(voice) { return voice.lang == 'zh-CN'; })[0];
window.speechSynthesis.speak(utterance);

zh-CN - iki carane basa Cina ditetepake ing usus browser.Ing program kita, kita nelusuri browser kanggo swara saka basa Cina, lan nyoba kanggo ngasilaken tembung kita.Sacara praktis ora beda karo nyuarake basa liyane.Nanging ana sawetara nuansa ing kene.Nyaring macem-macem basa sing kasedhiya, kita nemokake 2 swara zh-CN Cina.Zero bakal dadi swara wanita, lan sing pisanan yaiku swara lanang.

wadon

utterance.voice = voices.filter(function(voice) { return voice.lang == 'zh-CN'; })[0];

lanang

utterance.voice = voices.filter(function(voice) { return voice.lang == 'zh-CN'; })[1];

Kajaba iku, tumindak swara bakal beda-beda saka browser menyang browser lan saka piranti menyang piranti.Browser Chrome duwe swara dhewe, browser Edge beda banget, luwih nyenengake, lan browser Opera ora ana swara, mula ora bakal ana akting swara.

Kode iki bisa Hung ing tombol lan swara soko dhewe.

function say(voiceId){
    let text = document.getElementById("pole").innerHTML
    console.log (text)
    var utterance = new SpeechSynthesisUtterance(text);
    var voices = window.speechSynthesis.getVoices();
    utterance.voice = voices.filter(function(voice) { return voice.lang == 'zh-CN'; })[voiceId];
    window.speechSynthesis.speak(utterance);
}

lan kode tombol:

<button onclick="say(1)">👨🔉</button>

Ora ana masalah liyane babagan akting swara.Oh ya, kepiye cara kerjane ing smartphone.Ya, apik banget, utamane ing browser Edge seluler.Miturut cara, adhedhasar teknologi iki, aku nyoba nggawe layanan mikro kanggo sinau basa Cina, iki:

http://jkeks.ru/china .Kabeh wis dileksanakake persis kaya aku diterangake kene.





bg bs ca ceb co cs cy da de el en eo es et fa fi fr fy ga gd gl gu ha haw hi hmn hr ht hu id ig is it iw ja jw ka kk km kn ko ku ky la lb lo lt lv mg mi mk ml mn mr ms mt my ne nl no ny or pa pl ps pt ro ru rw sd si sk sl sm sn so sr st su sv sw ta te tg th tk tl tr tt ug uk ur uz vi xh yi yo zh zu
Text to speech
QR-Code generator
Parsedown cheatsheet. Markdown
Filter data by column with regular expressions
Engines for creating games on LUA ?
JavaScript: draw a point
JavaScript: Speaking text in Chinese